Tvätta sminkborstar

 
Något som många inte tänker på och som samlar mängder av bakterier är dina sminkborstar, speciellt din foundation borste. För att hålla smuts och bakterier borta från sina borstar är det viktigt att tvätta dem, ofta. Tvätta helst dina borstar minst en gång i veckan, men gärna mer. Om du inte tvättar sminkborstarna regelbundet kan användningen av dem enkelt ge dig finnar och oren hy, så ta dig tiden och tvätta dem ordentligt!
 
 
Det finns två olika sorters sminkborstar: 
Syntetisk borst: Vid användning av borstar i syntetiskt material funkar det att rengöra dem med ljummet vatten och diskmedel. Jag själv föredrar inte att använda diskmedel på några utav mina borstar, utan föredrar en speciell borst rengöring. Ett tips på en superbra allround tvål till allt men främst till rengöring av sminkborstar är DR.Bonniers soap. 
 
Äkta hår: Använder du sminkborstar med äkta hår ska du tvätta dem på samma sätt som du tvättar ditt egna hår, med schampo och lite balsam. Även en inpackning kan göra gott. Slarvar du kommer borstarna bli sträva, riviga och stråna kommer att gå av, tro mig, jag har varit med om det. 
 
Jag tvättar mina borstar och penslar till flytande produkter varannan dag eller dirket när jag använt dom. Puderprodukter ungefär 1 ggn i veckan. Den allra bästa rengöringen för dina sminkborstar är självklart att använda en passande penselvård, men har du kanske lite bråttom är ovanstående tips perfekta hemmakurer för dina borstar.
 
 
Steg 1: Blöt borsten under kranen ordentligt, men se till att inte hylsan blir blöt, för om vatten kommer in i borsten kan det lösa upp limmet och därav kan det börja fälla av borststrån från din sminkborste. Många borstar är även gjorda utav metall, så det kan finnas risk att metallen rostar på insidan.
 
 
Steg 2: Ta en klick av din rengöring i handen och arbeta försiktigt upp ett lödder i handflatan. Du vill inte trycka med borsten utan arbeta med den i löddret som om det vore ditt annsikte, det finns ingen anledning att vara hårdhänt, det sliter bara på din borste och kan göra att den tappar formen och strån i onödan. 
 
Borstar som har jobbats med i flytande produkter osm concealer, BB cream och foundation kan behövas tvättas två gånger för att helt bli av med sminkresterna. Puderborstar och ögonskuggspenslar är betydligt lättare att få rena. Oavsett material på dina sminkborstar, tvätta dem med omsorg och skölj dem noggrant tills vattnet är klart igen. 

 
Steg 3: Att låta en borste torka är inte bara att torka utan det finns vissa knep även där för att få ut det mesta i torktiden. När du har tvättat dina borstar är det viktigt att forma dom. Dra med handen över dom så att de borsten smalnar av och inte står åt alla håll. Lägg dem sedan i lutning med skaftet uppåt för att undvika att få in vatten i skaftet. Jag brukar som ni ser på bilden, luta borstarnas skaft mot en stol och låta dom luta mot en froté handduk på bordet. En handduk suger upp vattnet/fukten bättre än papper och då torkar borstarna snabbare. För mina borstar att torka bruka ta upp till 15 timmar. 
 
 
 För att göra hela processen roligare är ett tips att kolla på någon serie, lyssna på en podcast eller min favoritsysselsättning: att kolla på beautygurus på Youtube. 
 
♥ ♥ ♥ 
Hur ofta tvättar ni era sminkborstar?
 


Kommentera

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


Webbplats


Kommentar